Biotehnologie si Micro-organisme

Laborator cercetare biotehnologie

Biotehnologia de mediu nu este un domeniu nou. Utilizarea micro-organismelor pentru compostare si tratarea apelor reziduale este deja prezenta de multi ani.

Biotehnolgia poate fi utilizata pentru ameliorarea ecosistemelor, transformarea poluantilor in substante benigne, generarea materialelor biodegradabile din resurse regenerabile, precum si in dezvoltarea proceselor sigure din punct de vedere al mediului, de productie cat si de eliminare a deseurilor.

Micro-organismele sunt reciclatorii originali ai naturii. Capacitatea lor de a transforma chimicalele naturale si sintetice, in surse de energie si materie prima pentru propria crestere, demonstreaza faptul ca procedeele fizice de remediere si chimicalele costisitoare pot fi inlocuite sau suplimentate cu procedee biologice care au costuri mai reduse si sunt mai acceptabile din punct de vedere al mediului.

Incepand cu anul 2013, noua filiala a companiei Cortec®Canada - CortecBiotechnology™ este responsabila pentru lucrarile de cercetare, marketing si vanzari la nivel global a produselor Bionetix International precum si a celor inovate de CortecCorporation USA si diviziile sale subsidiare.

Platforma tehnologica competitiva sustine extinderea pe piata mondiala in domeniile tratarii deseurilor, bioremedierii si agriculturii.

Una din cele mai importante lucrari in aceasta noua activitate este cercetarea, proiecte majore de testare fiind deja demarate prin efortul comun sustinut de specialistii Cortecsi cei ai Universitatii McGill din Montreal.

Universitatea McGill, Canada cu o vechime de peste 185 de ani, este cel mai important centru de cercetare si formare profesionala, recunoscut pe plan mondial. S-a mentinut timp de 9 ani in topul primelor 20 de universitati la nivel international si pe primul loc in Canada.

Anii de cercetare in domeniul producerii de micro-organisme, au oferit specialistilor Bionetix noi metode de productie a acestora. Gama de produse Bionetix este mult mai eficienta si are capacitatea de a degrada chimicale mult mai complexe dar si volume mai mari de deseuri.

Bionetix se bazeaza pe produse cu continut de micro-organisme naturale fara continut de chimicale care afecteaza mediul inconjurator si vizeaza utilizari in domenii precum:

  • Municipalitate

  • Tratare deseuri industriale

  • Hoteluri, restaurante, institutii

  • Agricultura si viticultura

  • Cresterea animalelor si piscicultura

  • Biostimulanti pentru sol si ape uzate

 

Cortec Biotechnologyortec