Tehnologie si inovatie VpCI

VCI / VpCI® Cortec®
Controlul Total asupra Coroziunii™

Cortec® utilizeaza doua tipuri de inhibitori – volatili si de contact - asigurand astfel o tripla protectie anticoroziva suprafetelor metalice: in contact cu metalul, in spatiul inchis (lada, cutie, rezervor etc.), chiar si in zonele greu accesibile: cavitati, caneluri, fisuri etc. precum si la interfata (in zona de trecere lichid – aer, la luciul fluidului cu continut de inhibitori; ex: ulei de motor aditivat, ulei hidraulic).
Inhibitorii volatili suplinesc pe cei de contact prin comprimare si depunere continua pe suprafetele metalice; acestia raman activi si se redepun pe suprafata metalica ori de cate ori stratul fin mono-molecular de Nano-VpCI® este afectat.
Acest mod de actiune asigura o protectie anticoroziva completa si continua eliminandu-se riscurile aparitiei oxidarii in zonele neacoperite cu conservant (asa cum este cazul conservantilor clasici: ulei, vaselina) sau in cazul deschiderii temporare a ambalajului pentru inspectie periodica sau receptie.

Produsele Cortec® includ ultima generatie de inhibitori de coroziune (Nano-VpCI®) si raspund celor mai inalte cerinte de protectie anticoroziva si respecta norme MIL si NATO.

Cortec logo

 

 

 

 


 Actiune molecule VpCI

 Cum functioneaza Inhibitorii de Coroziune Cortec ?

  1. Volatilizare: Inhibitorii de coroziune in starea de vapori (inhibitorii volatili) sunt emisi de sursa VpCI® (emitor VpCI), satureaza spatiul (inchis) pe care il au la dispozitie, ajung la suprafata metalica, condenseaza (se comprima) si formeaza o pelicula protectoare densa, mono-moleculara (invizibila).
  2. Vaporii condenseaza si se fixeaza pe toate suprafetele metalice.
  3. Ionii se dizolva in atmosfera umeda.
  4. Stratul protector Nano-VpCI® se reface si auto-reconstituie prin condensarea continua a vaporilor.
  5. Izoleaza suprafetele metalice de contaminantii din atmosfera cauzatori de coroziune.
  6. Inhibitorii volatili creeaza un mediu protector in spatii inchise.
  7. Inhibitorii de contact actioneaza prin contactul direct intre moleculele de inhibitor si suprafata metalica.
  8. Inhibitorii VpCI® se combina cu alte proprietati functionale: Decapare oxizi (inhibare oxidare instantanee), Antistatic, Lubrifiere, Curatare / degresare, Indepartare vopsea (decapare), Agent desicant, Vopsele polimerice, Invelis protector, Ignifug, Protectie anti-soc etc. si sunt inclusi intr-o diversitate de produse sub forma de lichid, gel, pudra, ambalaj carton / PE / compozit, emitor - capsula, spray, despartitoare si altele. Pentru detalii va invitam sa vizitati sectiunea: Categorii produse.

imagine descriere actiune VpCI