Despre noi

Cortec RomaniaCORTROM “GBLA” SRL, consultant tehnic, importator și distribuitor exclusiv autorizat în România și Republica Moldova pentru produsele marca CORTEC®, a fost înființată în anul 1992 și face parte din lanțul de companii dezvoltat de Cortec Corporation USA.

Fondatorul Cortrom B.G. S.R.L. (în prezent Cortrom "GBLA" S.R.L.), Ing.Ch.George Bogdan a înființat această companie și a creat în timp o echipă de specialiști dedicați domeniului protecției anticorozive bazat pe alternativele ecologice Cortec®, din dorința de a oferi specialistilor din industrie, tehnologii inovatoare și produse de ultimă generație, ecologice, eficiente și economice, prin care să se aducă un aport semnificativ la creșterea calității și productivității întreprinderilor din România.

 

"O dezvoltare durabilă a societății nu poate fi realizată decât într-un mediu curat, și prin utilizarea unor produse calitative!" (George Bogdan, fondator Cortrom B.G. s.r.l.)

Experiența de peste 30 de ani de implementare a produselor ecologice Cortec® în unitațile de producție din țară, și suportul continuu al specialiștilor Cortec®, ne permite să asigurăm cu profesionalism consultanță tehnică în domeniul proțectiei anticorozive, furnizarea de produse VpCI® / MCI® Cortec® precum și suport tehnic după vânzare.

Tehnologia inhibitorilor de coroziune volatili și de contact este adoptată la scară largă în ultimii 45 de ani, specialiștii Cortec dezvoltând continuu gama de produse.

Cortec Corporation este lider mondial în tehnologiile inovative, responsabile fața de mediu - VpCI® (Vapor phase Corrosion Inhibitor) și MCI® (Migrating Corrosion Inhibitors), de Control Total asupra Coroziunii™

Paleta largă de produse cu conținut de inhibitori de coroziune VpCI® și MCI® acoperă practic toate domeniile de activitate în care este prezent metalul: Siderurgie, Metalurgie, Prelucrarea Metalelor, Ambalare pentru depozitare / export / transport continental și oceanic, Construcții civile și comerciale, Construcții autovehicule personale și utilitare, Fabricare componente auto, Automotive, Electrice & electronice, Tratarea Apelor utilizate în procesul de producție, Petrol si Gaze (extracție și prelucrare), Stucturi metalice, Aviație, Construcții si reparații Navale, Agricultură, Municipalitate, Industria Apărării, Domeniul energetic.

Situată în St.Paul Minnesota – U.S.A., Corporatia Cortec produce peste 400 de produse care sunt distribuite la nivel global prin distribuitori teritoriali.

Incepând cu anul 2015, rețeaua de distribuție s-a dezvoltat în mod semnificativ pe zona Europei prin deschiderea Depozitului Central din Europa care ne permite sa asiguram stoc tampon și livrări prompte la prețuri competitive.

Motivat de excelență și inspirat de tendința recentă în domeniul nano-tehnologiei, Cortec® a creat produse Nano-VpCI® care au furnizat în practică rezultate fără precedent. Această tehnologie se bazează pe inteligența și puterea generată de dimensiunea submicronică a moleculelor de VpCI® și furnizeaza următoarele beneficii:

  • Protecție superioară în faza de vapori, la dozaj redus

  • Protecție multimetal

  • Difuzie rapidă la metale

  • Acumularea rapidă a vaporilor protectori amplasați în medii închise (ambalaje, cavități închise)

Tehnologia Cortec® Nano-VpCI® a adăugat o altă dimensiune succesului înregistrat în ultimele două decenii de nano-tehnologie în domeniul academic, comercial și industrial.

Nano-VpCI® Cortec® este descrisă ca o Tehnologie „all-win choice” pentru toți cei care caută o variantă de încredere pentru protecție la coroziune, completă și de lungă durată.

 

Solutii Inovatoare Ecologice

Controlul coroziunii, fara poluare

 

Incepând cu anul 2006, societatea noastră comercială a diversificat gama de produse demarând colaborarea cu grupul german Rehart care furnizează materiale complementare produselor Cortec® ce asigură protecția metalelor împotriva distrugerii mecanice (eroziune, abraziune excesiva) și cea cauzată de atacul chimic.

Materialele Rehart Nano-Seal sunt create pentru regenerarea și întreținerii utilajelor industriale prin protecția împotriva uzurii, coroziunii, colmatării și atacului chimic, în scopul optimizării procesului de fabricație.

Motto-ul Rehart este: Alege Rehart Group – și totul funcționează optim!

Prin utilizarea acestor acoperiri speciale cu conținut de ceramică, durata de utilizare a utilajelor este extins, întreruperile proceselor de fabricație sunt mai reduse, iar acest lucru asigură calitate constantă și consum redus de energie.