Plan Conservare Completă pentru Utilaje și Instalații industriale

Situațiile cu impact major asupra industriei, domeniului energetic și a mediului înconjurător conduc și la decizii severe de închidere termporară a anumitor fabrici sau secții de producție. Specialiștii Cortrom România și Cortec Corporation USA vă sprijină în această perioadă pentru a trece prin acest proces de reinventare.

Opriri neplanificate - întreprinderile sunt mai concentrate asupra modului de minimizare a costurilor și, datorită ritmului cu care piețele sunt afectate de pandemie ori război, nu au avut timp să facă o planificare adecvată a opririi producției, în special în domeniul conservării utilajelor, materiei prime și a componentelor în curs de livrare la Beneficiari.

Ca parteneri de peste 30 de ani, oferim clienților noștri soluții tehnice de Conservare Completă a Stocurilor de materie primă / piese (produse finite nelivrate), Utilajelor și Instalațiilor din fabrici. Concentrarea este pe „Hope for the Best” - short-term layup (conservare pe termen scurt) și „Plan for the Worst” - long-term layup (conservare pentru termen lung).


În majoritatea întreprinderilor, cerințele de conservare se extind cu mult peste sistemele de încălzire și de răcire apei. Cortec Corporation este lider global în furnizarea de planuri de conservare totală, adaptate industriilor specifice.Avantaje utilizare produse Cortec® pentru conservare temporară:

Produse disponibile imediat
Ușor de aplicat
Rentabile
Nu este necesară monitorizarea continuă a echipamentelor conservate
Aplicarea nu este necesită echipamente speciale, costisitoare
Prietenoase cu mediul înconjurător
Protecție pe mai mulți ani
Cu o selecție corectă a produsului, nu este nevoie să îndepartați la reînceperea producției
Protecție totală a unităților de producție
Asistență tehnică gratuită


Aircraft-engine-preservation

Conservare motor aeronavă - Reducerea costurilor cu 60-70% și a pericolelor lucrătorilor prin trecerea la un sistem de conservare curat și convenabil folosind materiale Cortec®. Suprafețele accesibile se curăță cu VpCI®-416 și se conservă cu VpCI®-377. Emitorii VpCI®-132 se plasează pe exterior și în diferite cavități și camere ale fiecărui motor. Întregul motor se învelește cu hârtie VpCI®-146 și se sigilează folie VpCI®-126. Aplicarea acestui sistem poate dura maxim 2 ore și doar 15 minute pentru a-l îndepărta la fiecare doi ani, oferind o soluție sigură pentru stocarea pe termen lung. Consultă Planul Complet de Conservare Aeronave.

Produse recomandate:

VpCI®-416, ambalaj disponibil: bidon 19 litri, 470 ml EcoSpray 416 (cutie 12 buc.)

VpCI®-377, ambalaj disponibil: bidon 19 litri

VpCI®-132, ambalaj disponibil: cutie 250 buc.

VpCI®-146, dimensiuni disponibile: 91,4 cm x 182 m (rolă), 121,9 cm x 182 m (rolă)

VpCI®-126, dimensiuni disponibile: 1000 mm x 100 m (rolă), 1200 mm x 100 m (rolă)

 


VpCI-126UV_protectie_echipamentConservare echipamente industriale - protecția echipamentelor complexe, cu suprafețe metalice și componente electrice se realizează rapid și usor prin calculul volumului interior și inserarea numărului corespunzător de emitori-capsule VpCI®-111. Protecția asigurată de acești emitori este multimetal și durează 24 luni. Întregul echipament se învelește și se sigilează în folie anticorozivă VpCI®-126. În cazul expunerii în mediu exterior a echipamentului intrat în conservare, se alege variata foliei VpCI-126® Shrink UV care asigură o fixare sigură și rezistentă la vânt, intemperii și raze ultraviolete.

Produse recomandate:

VpCI®-111, ambalaj disponibil: cutie 10 buc.

VpCI®-126, dimensiuni disponibile: 1000 mm x 100 m (rolă), 1200 mm x 100 m (rolă)

VpCI®-126 HP UV Shrink, dimensiuni disponibile: 6,1 m x 30,5 m (rolă)

 


Voalare_VpCI-337

Conservare interior boiler - Boiler protejat numai la interior, prin voalare (pulverizare în ceață VpCI®-337, 1 litru / m³ și sigilare.

Ecofog VpCI®-337 este un inlocuitor complet al umplerii cu azot sau al sistemelor de uscare a aerului, metode costisitoare de realizat și menținut. Tratarea cu azot constituie de asemenea un real pericol pentru sănătatea personalului care realizează lucrarea. Inhibitorii de coroziune în starea de vapori din Ecofog VpCI®-337, migrează și protejează toate suprafețele metalice. Biodegradabil (biodegradare 87% în 28 de zile). Conține inhibitori de coroziune în stare de vapori care oferă protecție anticorozivă multimetal.


O altă variantă pentru protecție uscată (circuit golit și uscat în prealabil) este inhibitorul de oxidare pudră, în plicuri PVA dizolvabile în apă – Boiler Lizard®. Pe durata conservării asigură protecție continuă (timp de 12 luni) iar la pornirea instalației nu trebuie îndepartat (punga PVA se dizolvă în apă). Dozaj: 1 plic / 3.8 m³.

 

Produse recomandate:

VpCI®-337, ambalaj disponibil: bidon 19 litri.

Boiler Lizard®, tub carton (1 plic/tub).Tub - 3” D x 37” H (8 cm x 94 cm), pungă - 4” W x 34” H (10 cm x 86 cm).
Smart_VpCI-AutomotiveConservare componente din industria automotive. Varianta clasică constisitoare și poluantă: uleiere, înfășurare în hârtie, inserare desicanți, ambalare în folie laminată cu aluminiu.

Alternativa Cortec®: Smart Nano-VpCI® pentru ambalare tip CKD.

VpCI®-132 / VpCI®-137 cu conținut ridicat de inhibitori de oxidare

VpCI®-146 / VpCI®-144 Hârtii anticorozive kraft, naturale & neutre cu conținut de inhibitori de oxidare micști (protecție la contact și în stare de vapori)

VpCI®-126 folie și saci cu pliuri (huse VCI) pentru protecție anticorozivă pe termen lung cu maxim de protecție contra umidității și factorilor corozivi din atmosferă.

VpCI®-337 – voalare în cavități închise sau direct în ambalaj (cutie) cu piese metalice.

VpCI®-377 - produs multifuncțional pentru aditivare apă test presiune motor / circuit răcire, protecție suprafețe metalice (imersie, pulverizare, aditivare soluții clătiri interoperații)

 


Conservare_Angrenaje

Conservare angrenaje, rulmenți, componente în mișcare

Cortec® a creat uleiuri cu diferite vascozități și caracteristici tehnice pentru protecție continuă la angrenaje, rulmenți, bucșe, lagăre, componente glisante / în mișcare.

Produse recomandate:

VpCI-322, VpCI-326, inhibitori de oxidare pentru uleiuri hidraulice și de transmisie

VpCI-369, VpCI-369 D, VpCI-329, uleiuri de conservare tamburi, lagăre, rulmenți

VpCI-323, inhibitor pentru aditivare ulei motor

VpCI-325, ulei lubrifiant pentru curațare tubulaturi metalice, mecanisme fine, rulmenți

CorrLube Lithium EP VpCI Grease, vaselină cu complex de litiu & VpCI, rezistentă la presiune extremă

 


 

Protectie_carma_navaConservare rezervoare, cavități greu accesibile, structuri metalice navale

Utilizați un inhibitor Cortec® biodegradabil precum VpCI®-645 la testele hidrostatice. Veți preveni astfel corodarea pe interior a suprafețelor metalice. Fiind biodegradabil, nu va fi poluant pentru mediul acvatic, cantitățile mari de apă utilizate la aceste teste implicând și o cantitate mare de chimical care dacă ar fi nociv, ar genera un adevarat dezastru ecologic.

Protejați suprafețele metalice din cavități închise / greu accesibile cu inhibitori de coroziune sub formă de pudră VmCI-307, VpCI®-309 sau VpCI®-609. Pentru zonele la care este interzisă pudra, alegeți varianta inhibitori de oxidare pudră sigilată în plicuri din membrană osmotică: VpCI®-309 POUCH, ECOPOUCH.

Climatul cu salinitate și umiditate ridicată necesită produse performante pentru a reuși să stopăm procesul de oxidare. Ceara autoregenerativă Cortec VpCI®-368 este un produs special creat pentru mediile agresive. Aplicată într-un strat de minim 75 microni asigură protecție anticorozivă de până la 5 ani. Conține și aditivi pentru rezistență la ultraviolete.

 


Protectie_materie_primaConservare materie primă - În vederea evitării oxidării materiei prime precum țeavă, foi de tablă, bare metalice, piese turnate, structuri metalice, vă recomandăm aplicarea de agenți de prevenire a coroziunii, alegerea acestora fiind funcție de etapele de fabricație ulterioare, mediul de stocare și tipul metalului.

Produse recomandate:

VpCI®-329 D, ulei cu peliculă fină în formulă gata-de-utilizat. Ideal pentru bare metalice, țevi, foi metalice, piese turnate. Protecție în mediu interior + exterior-acoperit.

VpCI®-379, conservant pe bază de apă concentrat (stabilim diluția funcție de durata de protecție dorită). Ideal pentru piese prelucrate. Protecție în mediu interior. Nu necesită îndepărtare înainte de sudare, prelucrare, asamblare!

VpCI®-386, acoperire anticorozivă permanentă, transparentă. Ideală pentru protecția suprafețelor metalice depozitate în mediu exterior. Are și rezistență la ultraviolete.

VpCI®-389, acoperire anticorozivă temporară (pentru îndepărtare nu este necesară utilizrea de solvenți ci numai de un degresant alcalin). Formulă gata-de-utilizat, pe bază de apă, ecologic. Formează peliculă ceroasă. Aplicabil pe suprafețe mixte (vopsite/nevopsite). Protecție în mediu interior și exterior!

 


 

Protectie-sisteme-ventilatieSisteme de ventilație / conducte aer


Țevi:
• Epurați
întregul circuit de aer, tubulaturile și rezervoarele, apoi pulverizați VpCI®-308 Powder

Compresoare:
• Zona cu aer – pulverizați în ceață cu VpCI®-337 la 0,5 oz./ft3 (0,5 ml / l)
• Partea de ungere - în funcție de tipul de lubrifiant, aplicați unul dintre produsele de mai jos realizând o ceață la 0,5 oz./ft3 (0,5 ml / L), sau se adaugă în ulei, 5% la volum, unul din următorii aditivi:
• M-528 - PAG
• M-529 - PAO
• M-530 - Mineral
• M-531 - PAOPentru mai multe detalii, fișe tehnice și consultanță tehnică de specialitate, vă rgam să ne contactați prin e-mail la office.bucuresti[a]cortrom.ro